Hvordan starte en blogg? Disse plattformene kan du blogge fra

Categories Bloggtips

Heisann alle sammen!

Det er så mange flinke folk der ute og som har masse på hjertet og kanskje ønsker å starte en blogg men ikke vet helt hvor du skal starte? Jeg tenker i dette innlegget og gi dere noen tips for deg som er helt ny og ganske enkle steg på hvor du kan starte og hvordan du skal gjøre det.

Når du ønsker å starte en blogg finnes det mange måter du kan starte på. Du må første bestemme deg hvor du skal blogge, på en plattform eller eie alt selv da et eget domene. Et eget domene kan du også ha selvom du blogger på en plattform men videresende domene til bloggen din. Det er slik jeg har det at dere går inn på jonasodden.no men blir sendt hit til min blogg.

Eget domene: Det å kjøpe et domene koster deg ikke veldig mye og da kan du selv bestemme navn på din blogg. Nettisden jeg kjøper domene på er Domeneshop de er billige, god kundeservice og helt supert. Når du har kjøpt domene der så kjøper du noe som heter Webhotell som du kan lage en nettside oppå. Du kan jo selv velge å lage nettsiden selv eller sette jobben bort til noen andre.

Når du har kjøpt domene på Domeneshop så kan du opprette nettside der inne i noe som heter WordPress som er en enkel plattform du kan designe selv og lage alt selv. Du kan også lage deg en nettside som heter Wix hvor du står litt friere til å designe siden og gjøre som du vil. Det er mer komplisert og tar litt lengre tid enn WordPress men det spørs hva du selv ønsker å legge i det.

Blogg.no: Det er jo her jeg har min blogg og det er mer en vanesak og noe jeg trives veldig med. Skulle ønske man sto litt friere på design og kan gjøre litt mer som man vil men utenom dette liker jeg det veldig godt. Blogg.no er jo også WordPressbasert og ser likt ut som deg som blogger på eget domene med WordPress. Jeg eier mitt eget domene jonasodden.no som jeg har koblet opp mot min blogg her på blogg.no så det er også en løsning.

Om du ønsker å komme deg inn på blogg.no så må du blogge på miniblogg.no en stund og komme deg opp der også vil du bli flyttet over til blogg.no etterhvert. Miniblogg er en ganske kjedelig plattform hvor du kan gjøre fint lite men for deg som er ny er det en helt ok start. Jeg selv hadde nok aldri giddi å brukt miniblogg den dag i dag men heller startet rett på eget domene. Men en grei plattform om du vil prøve deg som blogger.

Nouw.com: Denne plattformen er det mange som har gått over til har jeg sett etter mange ble borte fra blogg.no og det er jo en sak. Nouw er en grei plattform med tanke på alle frihetene du har med design på bloggen din og du kan gjøre hva du vil. Men selve plattformen er ganske vanskelig å blogge fra og veldig kronglete mener jeg. Føler også at statistikken er veldig misvisende der og det er noe som ikke stemmer. Så de som er nye og ønsker å starte blogg så vil jeg personlig ikke anbefale dere nouw som plattform.

Jeg vil som sagt anbefale dere alle nye å kjøpe domene og gjøre alt selv, det er best som ny og er utrolig gøy å eie alt selv! Stå på og jobb hardt så kommer du dit du vil en dag. Men dere kan også søke dere inn her på blogg.no for å få en blogg her, men tror det er slik nå at du må innom miniblogg først.

Om du er ny og ønsker blogg med eget domene og trenger litt hjelp så kan dere sende meg en mail på [email protected] så skal jeg hjelpe dere så godt jeg kan.

FØLG MEG HER: Facebook HER – Instagram HER – Snapchat JONASSTARODDEN

 

1 kommentar

1 thought on “Hvordan starte en blogg? Disse plattformene kan du blogge fra

 1. Interessant tema, dette her, også for oss som har blogget en stund!
  Selv syntes jeg ikke Nouw var vanskelig i seg selv da jeg først startet å blogge i noen uker på denne plattformen for et par år siden, Problemet var imidlertid at verktøyet var fullt av ‘bugs’, slik at det ble både vanskelig og tidkrevende å bruke pga disse..
  Som du er inne på, er blogg.no det klart beste alternativet her til lands, -når du først har blitt tatt inn, vel og merke! Det er faktisk langt fra alle som kvaler inn for å bli blogg.no -bloggere, eventuelt, tar det himla lang tid..
  Dersom jeg skulle startet fra scratch i dag (altså uten noe som helst ‘boost’ fra TV, som sosiale media-profil, eller hva det måtte være, slik at man har et ‘navn’), ville derfor blogg.no vært utelukket.
  Jeg tror nok heller ikke jeg ville startet fra bar bakke, slik jeg gjorde, med eget domene, pga at en er klin avhengig av en utgiver (altså bloggportal/plattform) for publisering Slik jeg opplever det, er det nemmelig ikke så alt for mye å hente gjennom Facebook-gruppene..
  Den siste tiden, har jeg imidlertid sett det har dukket opp noen nye, lovende plattformer, så jeg ville nok enten bitt i det sure eplet og holdt ut med Nouw pga størrelsen, eller gått for den mest passene blandt nykommerne..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.