Oppskrift: Fine rundstykker & Horn

Jeg har den siste tiden ikke kjøpt brød men mye rundstykker. Men det å lage de selv er faktisk første gangen, og herregud så lett det er å lage det selv. Det tar kanskje litt lengre tid men man sparer jo penger på det, det er enkelt og gøy å spise hjemmebakst ikke minst.

Så rundstykker er noe jeg skal lage mer av fremover, om dere vet om noen digge oppskrifter på noen så del de gjerne med meg så kanskje jeg deler de her videre`?

I dag skal jeg dele en oppskrift med dere på rundstykker og horn. Jeg bruker samme til begge, noe som fungerer veldig fint for meg. Noen ganger så lager jeg dobbel oppskrift bare for å lage masse når jeg først holder på liksom.

Dette trenger du:
50 g gjær
60 g smør
2 1/2 melk
1 dl vann
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 stk egg
10 dl hvetemel

Slik gjør du:
Smuldre gjær i en bakebolle.

Smelt smør i en kjele, hell vann og melk i kjelen og la det bli fingervarmt.

Ha i salt, sukker, egg og mel til passe deig så ikke den er seig. Jeg elter deigen i bollen med fingrene bare så jobb godt med deigen så den ikke er seig og sklir ut av bollen av seg selv.

Sett bollen et varmt sted og la bollen heve til dobbel størrelse. Om du bruker tørrgjær må du beregne ekstra hevetid.

Del deigen i like store emner (ca. 60 g ). Trill dem runde og om du ønsker kan du klemme de så de blir avlange, litt smak og behag hva man selv ønsker.

Sett brettet et varmt sted og la de heve til dobbel størrelse en gang til.

Pensle rundstykkene med egg og strø valmuefrø eller annet type frø etter eget ønske over.

Sett inn stekebrettet midterste rille i stekeovnen på 210 °C og stek i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

For horn:
Når jeg skal lage horn bruker jeg samme deig og samme oppskrift med samme fremgangsmåte.

Men jeg kjevler deigen ut til en runding. Deler den i seks like deler med en pizzaskjærer.

Om du ønsker kan du skjære opp ost og skinke og legge det inni før du ruller de sammen, det er utrolig godt og enkelt og varme i micro som frokost om du har en travel hverdag.

Lar de etterheve til dobbel størrelse sånn ca, pensler de med egg og strør valmuefrø over.

Lar de steke ca like lenge, til de har en gylden og fin farge på seg.

Hvor digg ser det ikke ut med ost og skinke inni? Og jeg varmer de bare opp i micro i kanskje to minutter så har jeg en ferdig frokost liksom. Genialt å ha liggende.

Håper dere likte dagens oppskrifter! Om dere prøver noe av det jeg legger ut så gjerne tagg meg i en story eller noe så jeg kan se, alltid like gøy.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg