Oppskrift: Hveteboller & Kanelboller

Categories Baking, Gjærbakst, Oppskrifter

Det å bake er noe jeg har funnet en glede i den siste tiden og noe jeg har delt på Instagram og Snapchat. Dere spør stadig om oppskrifter på alt jeg lager så fremover skal jeg dele oppskrifter på forskjellige bakverk og mat jeg lager. Om dere ser noe spesielt dere ønsker en oppskrift på så send meg en melding!

Denne oppskriften er litt som jeg har laget selv, litt hentet fra nettet og noe fra mamma sin oppskrift! Så ikke helt min men jeg deler den med dere hvertfall!

Dette trenger du:
17 dl hvetemel
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 ts salt
3 ts kardemomme
1 stk egg
6 dl melk
150 g smør

Slik gjør du:
Ha melk, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Tilsett melk og elt deigen godt sammen.

Tilsett smeltet smør og elt deigen videre i ca 5 minutter.
Om deigen er klissete så ta litt mel i deigen, den skal ikke sitte fast i fingrene og er fin når den slipper bollen.

Dekk bollen og la deigen heve i ca 40 minutter til dobbel størrelse. Om du bruker tørrgjær tar det lengre tid for at den skal heve. Sett den gjerne på badet der det er varmt da går det fortere.

Sett ovnen på 210 grader. Ta mel på benken og hell deigen ut på benken.

Jeg bruker litt over halve deigen til kanelboller og resten til vanlige hveteboller!

Legg bollene på bakepapir med god avstand. La bollene etterheve til dobbel størrelse. Pense bollene med egg og la de steke 10-15 minutter og la de avkjøle seg på risten!

For kanelboller:
Kjevle deigen ut på benken.

Smelt ca 150 g smør
2 ss vaniljesukker
2 ss sukker
2 ss kanel

Rør alt sammen i kjelen og pensel over deigen. Da får du gode og søte kanelboller, min favoritt! Kan også bare strø sukker og kanel over men om du ønsker søte boller vil jeg anbefale dere å gjøre det slik!

Håper dere likte oppskriften og tagg meg gjerne på story om dere tester noen av mine oppskrifter!

Følg meg gjerne på Instagram: @jonasoddenn

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *