Ordet “annonse” er skummelt for mange – Jeg forklarer

Hei alle sammen, idag tenker jeg igjen å ta opp noen ting som jeg føler er viktig å få sagt nok en gang. Dette er noe man kan snakke om mye og jeg deler mine tanker. Så dette er mine tanker rundt dette og føler dette er viktig å snakke om. Håper dere liker innlegget, og får litt nyttig informasjon av og blir litt klokere. 

Ordet annonse er dessverre skummelt for veldig mange. Jeg kan godt skjønne hvorfor det er skummelt for alle forbinder det med at influencere får betalt for alt. Dette er da ikke riktig, ordet annonse kan bety så mye forskjellig, så kanskje man skulle ønske det fantes forskjellige utrykk så det var litt klarer på hva som var hva. Men sånn er det nå ikke og vi som er bloggere, influencere vi må rett og slett forholde oss til.

Annonse eller reklame er de to utrykkene som skal bruker i alt av sosiale medier om det inneholder noe du har fått sponset, rabatterte varer, behandlinger eller om det er en betalt jobb. Det er dessverre mange som ikke bruker disse men eller skriver sponset eller ad og andre ting og disse utrykkene er da ikke lov. Mange skriver ikke annonse om man er på eventer osv, alt skal markeres tydelig så følgerne ser at dette er en reklame eller en annonse. Samme om du er på vei til en behandling av noe som du kanskje får rabatt på eller sponset så skal faktisk det markes med annonse fra du drar hjemmefra, for alt inneholder en reklame for bedriften du er på vei til.

Om et samarbeid er betalt eller ei så skal jo hele posten markes med annonse eller reklame. Disse har jo da samme betydning så det er vanskelig for følgerne og se forskjell. Men om du som følger stoler på den influcenceren du leser på så betyr ikke ordet annonse. Jeg personlig og tror heller ingen andre infleucnere vil ta betalt for å reklamere noe som faktisk ikke er bra eller funker. Vi får jo alltid tilsendt produktet så vi kan teste det først også velge om dette er noe vi ønsker å stå for og da promotere.

Jeg for eksempel får mange meldinger om bedrifter som ønsker samarbeid med meg men jeg er veldig sær på hvem jeg vil samarbeide med. De siste årene har jeg vell hatt noe form for samarbeid med de fleste Norske nettbutikker og vet hvem som er seriøse og ikke.

Det blir også feil at bedrifter skal ha oss med mye følgere til å jobbe gratis. Det å lage looks, ta bilder og skrive all tekst tar utrolig mye tid. Det er faktisk rett og rimelig at de betaler oss for jobben vi gjør for de. Det finnes også noe som heter annonselenker eller affiliatelinker som er linker som da infleucnerne lager og hvis du handler via denne linken så tjener den personen noen kroner av salget. Det er også noe som skal markes og en veldig fin måte for infleuncere å tjene noen kroner på. Har man da mange lesere vil det jo bli en del sånn etterhvert. Dere må også tenke at infleuncere jobber utrolig mye og det at man får mye klær, sminke osv det får man dessverre ikke betalt husleien og regninger med. Så man skal alltid ta betalt for det man gjør for bedrifter på sosiale medier. 

Så en kort oppsumering ordet annonse og reklame skal alltid bruker for alt man får sponset, rabattert, eventer, reiser og alt som man får gratis. Om man ikke markerer riktig kan det faktisk føre til at man får bøter for å ikke markere riktig. Husk også at annonse betyr ikke alltid at man får betalt for å snakke om et produkt men det kan bety så mye mer.

Håper dere ble litt klokere og prøv å se litt vekk fra ordet annonse i innlegg og stol på profilen du leser. For igjen så promoterer man ikke ting man ikke kan selv gå god for og liker selv.

Takk for nå!

– Jonas

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg